sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Paljon on tehty vähän kirjoteltu

Jopas aika on hurahtanut...

Vaikka en ole blogia päivitellyt ollaan koiruuksien kanssa touhuttu kuitenkin kaikenlaista.

Kävin maaliskuussa Saarijärvellä Hanna Närhen Tottiskoulutuksessa kuuntelu oppilaana ja sieltä sai hyviä vinkkejä treenaamiseen. Nyt ne opit vaan pitäis ottaa käyttöön treenauksessa :)

Kuva materiaalia päivältä Anu + Neo

Pääsiäisen aikaan oli Islalla pentutapaaminen Nurmijärvellä, missä Kasvattajat Eija ja Pete oli saanut käyttöönsä Tuusulan kennelkerhon kentän. Oli ilahduttavaa, että paikalle oli päässyt 8 pennusta 7 pentua perheineen. Oli tosi kiva nähdä että kaikki pennut olivat tosi tasaisesti kasvanut ja kaikki nartut oli saman kokoisia ja urokset myös.

Pelkästään ei menty pentuja tapaamaan vaan meille oli järjestetty ohjelmaa jossa päästiin tutustumaan hakuun, agilityyn, tokoon ja tottikseen. Haku oli meille lajina ihan uusi tuttavuus, mutta hienosti Isla löysi kasvattaja-Peten kolme kertaa. Tätä pitää kokeilla uudelleen.. :D
Tokossa opelteltiin leikkimään ja leikkimisen sääntöjä. Islallahan meinaa olla ongelmana se että jos jonkun lelun saa itselleen niin sitten lähdetään karkuun eikä ainakaan tuoda sitä takaisin. Mutta silloin kun Isla on lelun kanssa karussa ja yrittää houkutella tuomaan lelua niin kyllä Isla itse tulee luokse mutta lelu jää matkalle. Agilityssä mentiin hyppyesteitä (kepit maassa) joka sujui tosi hyvin ja sitten mentiin pussia ja putkea, mikä onnistu myöskin tosi hienosti. Isla ei pelännyt yhtään putkea eikä pussia.
Tottiksessa tehtiin imuttamisella perusasentoa ja seuraamista.


Hakua

Isla löytää kasvattaja-Peten

agiliitoa

Islan sisko Iisa

Kaikenkaikkiaan oli tosi onnistunut päivä ja ruoka oli hyvää ja muiden pentujen omistajat olivat mukavia. Kiitokset etenkin Eijalle ja Petelle. Tälläisen päivän voisi ottaa uudelleen milloin vaan. :)



Islalle oli tullut hassu pelko jäällä ollessaan. Sen mielestä pilkkijät ovat maailman pelottavin asia, joten eilen minulla oli lukion kavereiden kanssa pilkkikisat, mihin mentiin Islan kanssa katsomaan niitä pelottavia pilkkijöitä. Tosin siellä ei peloista ollut tietoakaan, jokaisen luona piti käydä rapsutuksia kerjäämässä. Isla oli tainnut tehdä sopimuksen jonkun pilkkijän kanssa siitä että  AP:n  onki ja jopa ahven sai kyytiä. Kylläpä teki pennulle hyvää syödä tuore järvikala (madotus siis edessä) ja onneks ongessa oli koukku niin hyvin kiinni ettei pentu saanut siitä haavoja tms.
Pilkkikisoissa oli myös koirakaveri Dina

Vauhdin huumaa


Rokilla oli agilityssä kahden viikon paussi ja tämä oli tehnyt terää, sillä tänään aksassa olikin vauhtia kaksi kertaa enemmän kuin aiemmin ja selvästi into päästä taas treenaa oli huipussaan. Itselle tosin tuli yllätyksenä että tänään mennään eikä meinata. Itse ehdin sanoa että hyppy ensimmäisen esteen kohdalla ja silloin Roki oli jo hypännyt kaksi estettä ja odotteli että mihin sä jäit. :D Hassu koira! Putken kanssa ei ollut tänään minkäänlaista ongelmaa, jopa putki mikä oli u-asennossa ei tuottanut minkäänlaista ongelmaa ja pussistakin mentiin niin ettei kouluttaja nostanut pussia yhtään --- Helppo juttu Rokin mielestä :)


Rakas




Tänään oltiin Islan kanssa Keski-Suomen palveluskoirayhdistyksen Tottistreeneissä missä meillä oli tosi hyvä ohjastaja Hanna. Hannalla on itsellään myös Bortsuja niin sai tosi hyviä vinkkejä siitä miten bortsupennun kanssa kannattaa treenata. Seisomista alettiin uutena treenata ja maahan menoa tehostamaan. Oli tosi mukava treeni kyllä. Isla oli aivan mahtavuus, sitä haitannut vaikka oltiin uudessa paikassa, hallissa kaiku, viereisillä kentillä mentiin agilityä ja samalla kentällä meidän kanssa oli kolme muuta koirakkoa. Mahti Pentu! <3

Tiiterä pentunen <3



 Lisäksi ollaan käyty melkein joka päivä jäällä Rokin ja Islan kanssa. Kuvat kertokoot puolestaan..










1 kommentti:

  1. Vitsi miten kiva tommonen pentutapaaminen, missä saa kokeilla kaikenlaista! :)

    VastaaPoista