maanantai 27. toukokuuta 2013

Mustavalkoista meininkiä


Kauhukaksikko metsässä <3

Nyt tuntuu ettei aika riitä blogin päivitykseen, mutta josko sitä ehtis vähän päivitellä kuulumisia. 

Viime päivityksestä tosiaan yli kuukausi ja siinä välissä Isla ehti täyttää puoli vuotta, ei voi uskoa että Islaus on jo niin iso, vastahan se ensimmäisen kerran tuli meille. Islasta on kasvanut määrätietoinen, pähkäilevä ja oman tahdon omaava neitokainen. Ja löytyy neidosta myös miellytämisen halua ja kotona se on aikamoinen sylivauva.

Islan kanssa tosiaan käytiin helatorstaina ensimmäisissä mätsäreissä. Mätsärit oli uusi tuttavuus Islan lisäksi myös itselle. Itse olin vähän hukassa ja Islakin vähän aristeli tuomaria. Muuten Islaus oli tosi reipas vaikka oli ihan uusi paikka, paljon koiria ja ihmisiä. 

Pikku koira Iso kieli
Itse kävin myös Jämsässä katsomassa bortsujen erkkaria ja siellä törmäsinkin Islan Iisa siskoon. Hiukan harmitti kun Isla jäi siltä reissulta kotiin, mutta oli ihana nähdä Iisaa ja huomata kuinka samanlainen neitokainen se on kuin Islakin. Mahti pentu ja kova pussaamaan <3

Meillä alkoi  Islan  kanssa pariviikkoa sitten myös tokon pentukurssi missä ollaan treenattu ihan perus asioita leikkimisestä, luopumiseen ja luoksetuloon. Isla on siellä tosi keskittynyt ja kun on herkkuja mukana ei meinaa lelut kiinnostaa ollenkaan, mutta ollaan sitten kotona treenailtu leikkimistä ja irti päästöä kahdella eri lelulla ja se kyllä sujuu hyvin.

Kun lumet sulivat ollaan käyty metsälenkkeilemässä ja Isla tykkää kauheasti juoksennella vapaana metsässä, välillä tosin joutuu vähän rajottamaan kun meinaa lähteä homma käsistä kun vauhtia on liikaa eikä katsota minne juostaan.


Kaverukset pellolla 

Rokin kanssa ollaan aglityssä aloitettu opettelemaan kontaktiesteitä, tai lähinnä kiipeä käskyä laatikon päälle, missä takajalat on laatikon päällä ja etujalat maassa. Aluksi kaikista hankalinta oli saada Roki pysymään laatikon päällä oikeassa asennossa, mutta pikkuhiljaa alkaa sujumaan.

Lisäksi Rokin kanssa ollaan Rally-tokoiltu mini kurssilla ja vaikuttaisi että Roki tykkää siitä huomattavasti Tokosta enemmän. Tosin Rokin kanssa pitäis enemmän tehdä takapään liikkeitä, joten sitä ollaan myös treenailtu enemmän ja vähemmän.

Viime viikon torstaina mentiin Rokin kanssa koirahieronta kurssille, missä opitaan pintapuolisesti tunnustelemaan omaa koiraa ja huomaamaan jumit ym. Tosiaan koirahieronta kurssi oli Jyväskylän keskustassa, parturikampaamon liiketilassa. Mukana oli Rokin lisäksi 4 muuta koiraa. Itse ajattelin aluksi, että mitenköhän Roksu osaa olla paikoillaan koko 2 tuntia, mutta meidän poju oli kuin kotonaan ja välillä silmät kiinni kuorsari siellä. Vaikka näyteikkunan vierestä meni kokoajan ihmisiä ja muut koirat olivat kuitenkin muutaman metrin päässä.  Kouluttaja näytti Rokilla kaikki venytys liikkeet, koska Roksu oli niin rauhallinen ja rento. Olen niin ylpeä meidän ukosta <3

Isompi metsälenkillä

Kaiken tämän lisäksi olemme käyttäneet Rokia ja Islaa uimassa. Tosin ehkä Islan uimista ei voi vielä uimiseksi sanoa, ehkä ennemmin kahlaaminen olisi oikea sana. Roki tosin on niin innokas että ei edes tuo keppejä tms. rannalle asti, vaan jättää sen siihen n. 1m päähän, josta Isla sitten kiikuttaa kepin meille. :D
Isla tosin hyppäsi kerran Rokin perään laiturilta ja siinä tais säikähtää vähän, mutta seuraavalla kerralla  kuitenkin kävi uimassa, mutta ennemmin vielä on tassut turvallisesti pohjassa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti