perjantai 7. kesäkuuta 2013

Täystuhon paluu...

Plääh....

Yksi asia mitä en pennun ensimmäisen vuoden kasvun ja kehityksen aikana ole kaivannut on uhmaikä.

Näyttäisi vähän siltä että Islalla on orastavaa uhmaikää. Viimeisen kahden viikon aikana Isla on alkanut taas tuhoamaan kaikkea mahdollista yksin ollessaan. Tuholistalle on tullut viimeisen kahden viikon aikana lisää 95%, tuhottuja tavaroita mm. minun avokkaat, sandaalit, Islan omat valjaat, tikapuuhylly, teippirulla, lelu kori ja Islan oma sänky. Tosiaan suurin osa tuhotuista tavaroista on ollut hyllyn tms. päällä. (melko korkealla vielä.) Tähän asti tosiaan Islan tavoittamattomissa, mutta nyt kun ei lattialta löydy tuhottavaa niin täytyy tähytä korkeammalle tuhottavaa etsimään.

Hiukan on hermo ollut itsellä kireällä varsinkin noiden mun kenkien syömisen vuoksi, mutta mitäpä se enää töiden jälkeen hyödyttää koiralle olla vihainen kun ei se enää tajua mistä sitä toruu. Joten olen niellyt turhautumisen ja kiukun vaikka vähän on koville meinannut ottaa.

Olen tosiaan alkanut miettimään jopa häkittämistä päiväksi siksi aikaa kun ollaan töissä, mutta jotenkin en raaskisi. (Rokia ei olla tosiaan koskaan häkitetty, mutta ei Roki paljoa tuhonnutkaan) Tosin Isla on ollut aidattuna makuuhuoneeseen jo alusta asti silloin kun ollaan poissa, että ei sillä kauheesti lääniä ole ollut, mutta tuhoa saa aikaseksi vähän enemmän kuin tarpeeksi. Reissussa ollessa ollaan yöt ja silloin kun ollaan hetki poissa häkitetty ja Isla ei siitä kyllä ole ollut moksiskaan ja yleensä kun tulee takaisin niin häkissä on venyttelevä ja haukotteleva neitokainen. Ei kai se siis haitaksi olisi???

Lisäksi Isla on päättänyt, että ei tule pihalta sisälle millään, tai herkulla tule,e jos menee lähelle ja näyttää että on herkkuja mutta ilman että saa herkkuja palkaksi ei mitään toivoa. Takapihalla pää kääntyy luoksetulo käskyn kuullessaan, mutta mitään ei tapahdu. Jos itse pihalla ja herkkuja taskussa ei tosiaan ole ongelmaa, mutta jos ei ole herkkuja niin silloin ei Isla sisälle tule vaan jaa vaan pihalle seisomaan/makaamaan. Vaikka aiemmin luoksetulo ollu vahvin juttu ja heti tule-käskyn kuullessaan on rientäny sisälle. Mutta ei enää ja pari kertaa on myös etupihalle "karannut" eikä tule ihan lähelle vaan aina kun kutsuu niin käy lähellä mutta ei anna ottaa kiinni ja on ihan työn takana että tulee takaisin sisälle. Vaikka itse lähtee pois päin, niin lähtee kyllä perään, mutta ei tule ihan lähelle ja jos kävelee itse sisälle niin Isla jää ovelta seisomaan n. 2 m päähän ja ei liiku siitä mihinkään. Pläääh! Tosin tänään tokon-pentu kurssilla ei ollut luoksetulon kanssa ongelmaa vaikka häiriöinä oli toiset koirat. Tosin itsellä herkkuja taskut täynnä. :D

Täytyy vaan itse pysyä rauhallisena eikä passaa hermoja menettää. Palkata aina hyvästä käytöksesta ja luokse tuloista jopa extra palkka. Antaa nyt neidin kasvaa ja kehittyä pennusta nuoreksi koiraksi.



1 kommentti:

  1. Tulinpas vihdoin tännekin lueskelemaan! :) meillähän Tarmo ja Sessi asuvat tuolla kodinhoitohuoneessa aina kun ollaan poissa ja öisin. Muutenhan T tuhoaisi varmaankin vieläkin kaiken minkä suuhunsa saa (viimeksi sohvan alta löytyneen I:n lelun). Hyvin on toiminut,menevät "omaan huoneeseen" aina vapaaehtoisesti ;) niin ja mä NIIN tiedän ton tunteen,Tarmo söi silloin pentuna just ne parhaat korkkarit!
    Ihanat koirat teillä! Milloinkohan pääsis niitä näkemään... ;)

    VastaaPoista